بازاریابی شبکه ای و تجارت الکترونیک
فروش مستقیم چند سطحی به عنوان یکی از روش های توزیع مستقیم کالا
دو شنبه 29 اسفند 1390 ساعت 17:59 | بازدید : 500 | نویسنده : کاوه | ( نظرات )

 

فروش مستقیم چند سطحی به عنوان یکی از روش های توزیع مستقیم کالا

 

 
فروش مستقیم چند سطحی به عنوان یک روشِ توزیع کالا نقش موثری در توزیع محصولات گوناگون داشته است. همانطور که در نمودار بالا مشاهده می کنیم تمامی صرفه جویی های انجام گرفته در هزینه ها توسط شرکت فعال در فروش مستقیم چند سطحی نهایتا در قالب پورسانت، طرح های تشویقی یا سایر مزایا در اختیار مشاوران یا همان مشتریان فعال قرار می گیرد. این مسئله دقیقا برعکس عقیده افرادی است که اشتباها گمان می کنند محصولات شرکت های فعال در فروش مستقیم چند سطحی ، چون به مشتری های خود سود خوبی می پردازند گرانتر از محصولات دیگر شرکت هاست. اینگونه پاداش ها و پورسانت ها از محل صرفه جویی در هزینه های شرکت تامین می شود، نه از طریق افزایش قیمت محصولات یا خدمات شرکت.
 

طبق تصویر ارائه شده، مراحلی که یک کالا در مسیرِ معمولِ توزیعِ آن برای رسیدن به دست مصرف کننده طی می کند، نزدیک به 5 مرحله می باشد؛ در حالیکه تعداد مراحل در سیستم فروش مستقیم چند سطحی به 2 مرحله کاهش می یابد.

 

هم اکنون نظام توزیع کالای کشور به علت گستردگی عوامل توزیع و متعاقب آن عدم وجود آمار و اطلاعات کافی در خصوص فرآیندهاى توزیع، با مشکلات عدیده ای رو به رو می باشد.

 

فروش مستقیم چند سطحی به عنوان یکی از روش های توزیع مستقیم کالا، می تواند کمک شایانی در رفع مشکلات نظام توزیع کالا در کشورمان نماید. کالا های تولید داخلی بسیاری در کشورمان می توانند از طریق این شیوه توزیع به دست مصرف کننده نهایی برسند؛ از کالا های مصرفیِ خوراکیِ نظیر مواد غذایی گرفته تا محصولات آموزشی و خدماتی نظیر بیمه و خدمات حقوقی. این شیوه توزیع می تواند نقش فعالانه ای در ارائه کالا و خدماتیِ که در انتهای زنجیر تولید قرار گرفته‌اند ایفا کند. با توجه به وجود عناصر باالقوه در کشورمان پیش بینی می شود در صورت هدایت درست این فعالیت، مطمئناً شاهد افزایش قابل ملاحظه تولید ناخالص داخلی خواهیم بود.

 

در اینجا به برخی از مزایایی که این روش توزیع می تواند برای تولید کننده داشته باشد اشاره می کنیم:

 

1.       کنترل قیمت محصول در بازار

 

2.       ارتباط مستقیم با مصرف کننده

 

3.       تعادل بین عرضه و تقاضا

 

4.       تغییرات به موقع ومناسب هنگام تغییر گرایشات بازار

 

5.       حذف هزینه تبلیغات

 

6.       انجام امور تحقیقات توسعه در سطوح بالا

 

7.       ایجاد تنوع و کیفیت برای حفظ فروشندگان و درآمد آنها

 

8.       افزایش گردش پول در دست تولید کننده

 

9.       اطمینان از سیستم حمل و نقل و احساس مسئولیت

نظرات


موضوعات مرتبط: مقالات , ,

|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


بازاریابی شبکه ای درجه یک
دو شنبه 29 اسفند 1390 ساعت 17:58 | بازدید : 408 | نویسنده : کاوه | ( نظرات )

 

بازاریابی شبکه ای درجه یک

شما کلمه درجه یک را در مورد خیلی از چیز ها می شنوید، یک رستوران، هتل،قطار و خیلی از چیزهای دیگر. مطمئناً در هر چیزی که عنوان "درجه یک" را به خود اختصاص داده ویژگی ها و خصوصیاتی منحصر به فردی وجود دارد که در رقیبان و هم قطارانش دیده نمی شود.

زمانیکه که در مورد یک رستوران درجه یک صحبت می کنیم، مطمئنا در آن شخصی وجود دارد که سیاست های و فعالیت های خاصی را برای همه کارکنان آن رستوران در نظر می گیرد که در نهایت منجر به ایجاد محیط و جو خاصی می گردد که آن را از بقیه رقبایش متمایز می کند .

بازاریابی شبکه ای هم یکی از این موارد است که هم 5 ستاره دارد و هم 3 ستاره. در موارد بسیاری مشاهده میشود که برخی از طرح های بازاریابی شبکه ای و شیوه انجام آن از سوی توزیع کنندگان در سطوح پایینی صورت می گیرد که از دیدگاه ما آنها مثل همان رستورانهای بی کیفیت هستند. یکی از جزئیات مهم در طراحی بازاریابی شبکه ای و نیز شیوه اجرای آن از سوی توزیغ کنندگانش رعایت اصول اخلاقی در تجارت می باشد.

نکته مهم این است که کیفیت در بازاریابی شبکه ای باید در ذات آن نهفته باشد و با پر و بال دادن ظاهری و استفاده از مواردی که باعث جذابیت می شود نمی تواند این تجارت را حفظ کند. در بسیاری از موارد کمبود های موجود در بازاریابی شبکه ای با استفاده از  جذابیت های ظاهری در آموزش پوشانده می شوند و همین موضوع باعث می شود که در کوتاه مدت یا میان مدت مشکلات عدیده ای پدیدار گردد. بسیاری از شرکت ها و طرح های بازاریابی شبکه ای که ما شاهد فعالیت آنها بوده ایم حتی در صورتی که منع قانونی برای فعالیت آنها وجود نداشت، بعد از گذشت مدتی دچار مشکلات بسیاری می شدند. نوع و کیفیت یک طرح بازاریابی شبکه ای بیشترین تاثیر را در شکل گیری خلق و خو و رفتار های مشاوران و توزیع کنندگانش دارد، بدان معنا که شما با مشاهده رفتار و خصوصیات توزیع کنندگان یک شرکت می توانید به سطح کیفی طرح بازاریایی شبکه ای آن پی ببرید.

در اینجا به برخی از خصوصیات یک توزیع کننده که نشان از وجود یک طرح درجه یک می باشد، اشاره می کنیم:

1.      اطمینان کامل از اینکه محصولات و خدمات شرکتشان حقیقتاً و صادقانه منجر به بهبود کیفیت زندگی دیگران می شود،

2.      بیشتر به تاثیر حقیقی محصولات و خدماتشان فکر می کنند تا سود شخصی خود

3.      آشنایی کامل با محصولات شرکت دارند و از تمایز های آن با محصولات دیگر آشنا هستند

4.      تلاش بسیاری برای داشتن مشتری های بیشتر می نمایند

5.      به خوبی با این تجارت و شیوه فعالیت آن آشنا هستند و قادرند تا به سادگی و بدون هرگونه گزافه گویی و اغراق مفهوم آن را به دیگران انتقال دهند.

6.      به خوبی شرکت خود را می شناسند و تمام حقایق را در مورد آن بیان می کنند

7.      افراد را به خوبی آموزش می دهند و همیشه این سوال را از خود می پرسند که " آیا شخص بعد از آموزش من می تواند محصولات را به فروش برساند؟"

8.      در صورت عدم اطمینان از توانایی آموزش دادن به افراد آنها را دعوت به همکاری نمی نمایند

9.      به وعده هایی که در مورد محصولات و شرکت داده اند عمل می کنند.

10. در فعالیت هایی که این نوع کسب و کار را خوب جلوه دهد و چهره ی خوبی از این حرفه به نمایش بگذارد شرکت میکنند

11. پیشنهاد های خود را به صورت صادقانه برای هر چه بالاتر رفتن کیفی خط تولید محصولات در اختیار شرکت می گذارند.

 

در صورتی که شما در یک رستوران با کیفیت مناسبی در خدمات مواجه شوید که در نهایت منجر به رضایت خاطر شما گردد به این نکته پی می برید که یک برنامه ریزی حساب شده و منسجم در پس تمام این فعالیت ها وجود دارد. بازاریابی شبکه ای نیز به همین ترتیب می باشد در صورتی که توزیع کنندگان نتوانند موجب رضایت خاطر مشتریان گردند مشکلات را باید در طرح بازاریابی شبکه ای دید. این رضایت خاطر در مورد پول دار شدن افراد نیست بلکه از مسائل بسیار ابتدای نظیر تحویل به موقع محصول آغاز می گردد تا احساس وجود یک درخواست آشکارا برای محصول.

در مجموع هدف ایجاد یک نوع تغییر در شیوه نگرش دوستداران این حرفه در ایران می باشد اینکه برای رسیدن به جو و بستری مطلوب باید شیوه نگرش و نوع انتظارات خود را در مورد این حرفه برای نزدیک شدن به استاندارد های جهانی تغییر دهند. متاسفانه بر اثر فعالیت طرح های تقریبا بی ستاره و بخصوص هرمی نوع انتظارات و شیوه نگرش بسیاری از دوست داران این حرفه به بی راهه رفته و برای ایجاد بستری مناسب در مورد این حرفه این نگرش باید دچار تغییر گردد.

موضوعات مرتبط: مقالات , ,

|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


طلب یاری از فروش مستقیم در رفع بحران هرمی
دو شنبه 29 اسفند 1390 ساعت 17:57 | بازدید : 428 | نویسنده : کاوه | ( نظرات )

 

طلب یاری از فروش مستقیم در رفع بحران هرمی

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

یکی از مهمترین نکات و شاید مهمترین نکته در رفع بحران هرمی در کشور کمک گرفتن از طرح های سالم فروش مستقیم باشد. فارغ از بحث و جدل ها ، امروزه فروش مستقیم به عنوان یک شیوه مشروع توزیع کالا تقریبا در تمامی کشور ها مورد پذیرش قرار گرفته است . از ژاپن و کره تا برزیل و ونزوئلا و از آفریقا ی جنوبی تا روسیه همگی این شیوه توزیع کالا را پذیرفته اند و قوانینی برای آن تصویب کرده اند .هم اکنون بر اساس آمار و ارقام ارائه شده ، میزان فروشی که از طریق این شیوه صورت میگیرد بیش از 120 میلیارد دلار میباشد و بیش از 70 میلیون نفر در سرتاسر دنیا به صورت پاره وقت و تمام وقت در این حرفه مشغول میباشند .

همانگونه که در مطالب پیشین اشاره شد ، گرایش افراد به سمت فروش مستقیم به علت جذابیت های این تجارت که جزء ماهیت آن نیز میباشد ، اجتناب ناپذیراست .

این حرفه همانگونه که در آمار برخی از کشور ها مشاهده کردیم ، به خصوص از سوی قشر میانی جامعه بسیار مورد استقبال قرار میگیرد .در کشور ما پیش بینی ها نشان میدهد که در صورت فعالیت شرکت های فروش مستقیم، افراد بسیاری به سمت این حرفه روی می آورند. محیط سالم شرکت های مورد تائید ،میتواند آموزشگاهی برای بالا بردن سطح اطلاع عموم در زمینه تفاوت بین شرکت های سالم و ناسالم باشد .همانگونه که پیشتر اشاره شد صرفا برخورد قانونی و تعیین مجازات برای فعالان شرکت های هرمی نمیتواند این فعالیت نا مشروع را ریشه کن نماید و به عنوان مهم ترین مسئله افزایش دانش و توانایی عموم در رابطه با تشخیص سره از ناسره مطرح میباشد .جایگزینی مناسب و قانون مند کردن طرح های سالم به دلیل صورت گرفتن فعالیتشان زیر نظر ارگان های ذی صلاح میتواند کمک های زیر را در رفع بحران هرمی کشور نماید :

·         خصوصیات و ویژگیهای طرح های سالم معیار مقایسه برای تشخیص طرح های ناسالم

·         حضور اکثریت مردم در طرح هایی که مورد تائید دولت می باشد و فعالیت در محیط قانونی

·         مشخص شدن مرز بین شرکت های سالم و ناسالم برای مردم

·         پاسخ به نیاز جامعه برای کسب درآمد از طریق این شیوه و کسب و کار در محیطی قانونمند

·         تشکیل نهادهای غیر دولتی توسط شرکت های سالم نظیر اتحادیه های فروش مستقیم و تلاش آنها برای روشنتر کردن خصوصیات طرح های هرمی

در طول سالیان گذشته تا به امروز شرکت های فروش مستقیم و طرح های سالم تلاش های فراوانی در بالا بردن اطلاعات عموم در مورد تمییز شرکت های سالم از ناسالم با برگزاری کنفرانس و سمینار در سطح جهانی انجام داده اند . همچنین با تشکیل سازمان های غیر دولتی و انجمن های فروش مستقیم تلاش بسیاری در بالا بردن دانش قانون گذاران در مورد این حرفه و شیوه تشخیص شرکت های ناسالم انجام داده اند .

در اینجا به بزرگترین نهادی که توسط شرکت های فروش مستقیم در هر کشور تاسیس میشود و همگی زیر نظر فدراسیون جهانی فروش مستقیم می باشند ، اشاره میکنیم :

انجمن فروش مستقیم (DSA)

DSA  یا انجمن فروش مستقیم در هر کشور توسط شرکت های فروش مستقیم تاسیس میگردد و وظیفه ی آن نظارت بر فعالیت شرکت های عضو آن اتحادیه و برگزاری سمینار های آموزشی در جهت بحث و بررسی انواع طرح های سالم و ناسالم و حفظ اعتبار فروش مستقیم چند سطحی میباشد .

یکی از فعالیت مهم اتحادیه ها در تعامل با سازمان های دولتی در جهت هماهنگی شرکت های عضو با قوانین و مقررات وضع شده می باشد .شرایط عضویت شرکت ها در اتحادیه در اکثر کشور ها پذیرش تمامی "اصول و ارزشهای " سفت و سخت اعلام شده از سوی اتحادیه توسط شرکت ها میباشد . به عنوان مثال اتحادیه فروش مستقیم آمریکا برای عضویت در آوردن یک شرکت به مدت یک سال فعالیت های آن شرکت را تحت نظر میگیرد و بعد از آن اجازه عضویت میدهد .در خلال آن یک سال اتحادیه نحوه ی فعالیت های تجاری شرکت ، طرح های بازاریابی آن ،محصولات شرکت و سایت های تجاریش را دقیقا بررسی میکند .


موضوعات مرتبط: مقالات , ,

|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد


تبادل لینک هوشمند





آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 85
:: کل نظرات : 4

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 7

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1
:: باردید دیروز : 14
:: بازدید هفته : 15
:: بازدید ماه : 349
:: بازدید سال : 3599
:: بازدید کلی : 37488